Zalán
9 °C
19 °C

Csíki Sör-gate: a holland nagykövetség aggódik

2017.02.03. 18:21 Módosítva: 2017-02-03 18:41:09

Ami itt történik, az nem egy jogi lépés, hanem valami más

- kommentálta Hollandia budapesti nagykövet-helyettese az Index kérdésére az elmúlt napokban eszkalálódott Csíki Sör-ügyet

Elzo Molenberg szerint itt két cég közötti problémáról van szó, amiben politizálásnak nincs helye. "A román legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a Heineken használhatja a márkanevet Romániában" - emlékeztetett a nagykövet-helyettes. 

Molenberg beszélt a Heineken magyarországi vezetésével, és azt javasolta nekik, hogy tárgyaljanak Lázár Jánossal, aki csatlakozva Hódmezővásárhely önkormányzatához és a Jobbikhoz, támogatja a Heineken termékek bojkottját. A nagykövet-helyettes azt mondta, hogy próbálta ma elérni a Miniszterelnökséget, de egyelőre nem vették fel a telefont. Szerinte mindeképpen beszélniük kellene egymással a feleknek, hogy ne eszkalálódjon tovább a konfliktus. 

A Heineken csak magyar termékeket használ sörtermelésre, ötszáz embert foglalkoztatnak Magyarországon, rendesen fizetik az adót

- emlékeztetett Molenberg, aki aggasztónak találja, hogy Lázár egy korábbi nyilatkozatában jelezte, hogy jobb lenne, ha a külföldi cégek kivonulnának a magyar élelmiszeriparból. Szerinte a miniszter mostani megnyilvánulása is ehhez kapcsolódik, ezért jelentést fog készíteni a témában a Holland hatóságoknak. 

Péntek délelőtt robbant a hír, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata bojkottra hívta a helyi lakosságot: arra kérték az embereket, hogy ne vegyenek Heineken termékeket, amiért a román bíróság a Heinekennek adott igazat egy zavaros hátterű céggel szembeni márkavitában. 

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.