33 milliárdért építhet utat a Strabag

2017.02.08. 12:37

A Strabag  konzorciuma nyerte az M2-es Budapest-Vác déli csomópont közötti szakaszának gyorsforgalmi úttá fejlesztésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást, a kivitelezés nettó értéke 32,975 milliárd forint - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerdán az MTI-vel.

A Strabag Építő Kft.-ből és a Strabag AG-ből álló STR+S-M2 társulás várhatóan áprilisban kezdi a kivitelezést, az építkezés 2019-ben fejeződhet be. A beruházás európai uniós és magyar forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

A fejlesztést követően Budapest és Vác között végig óránként 110 kilométerrel lehet majd haladni, és tehermentesül az átmenő forgalom alól a 2. számú főút mentén található települések közül például Dunakeszi, Göd, Sződliget és Vác. A közel 20 kilométeres szakaszból 13,4 kilométer hosszan 2X1 sávos. A fejlesztés során 2X2 sávossá épül át az út, középen elválasztó sávval, a meglévő pályaszerkezet megerősítésével. A beruházás révén egyebek mellett két új külön szintű csomópontot is kialakítanak Dunakeszi északi részén és Sződligetnél.