Mészáros Lőrinc okosabb, mint Zuckerberg

2017.02.28. 16:50 Módosítva: 2017.02.28. 16:56

Mészáros Lőrinc kétségtelenül olyan ember, akire mindannyian büszkék lehetünk. Nem elég, hogy ő a második legkevesebbet alvó emlős az univerzumban, de ahogy azt nemrég kiszámoltuk, tíz év alatt sikeresen ezerszeresére növelte kis gázszerelő cégének bevételeit. Ez utóbbi ütött szöget a Hvg.hu újságíróinak fejébe, de Felcsútig kellett menniük ahhoz, hogy feltehessék kérdéseiket a magyar gazdasági csodának.

Mészárost a település rendkívüli közgyűlése előtt sikerült megkérdezni mesébe illő vagyonosodásáról. Hamar kiderült, hogy a felcsúti polgármester szerint ez egyáltalán nem különleges. Mikor arról kérdezték, hogy sikerült ilyen mértékben megnövelni cégének árbevételét, miközben ezalatt a Facebook mindössze hatszázszoros növekedést produkált, Mészáros annyit mondott:

Hát lehet, hogy okosabb vagyok Zuckerbergnél, nem gondolja?

DBELO20100405020
Fotó: Beliczay László / MTI

Így azért tényleg egészen más megvilágításba helyeződik minden. A felcsúti polgármester egyébként úgy kezdte az egész beszélgetést, hogy nincs kedve interjút adni, majd 20 percet beszélgetett az újságírókkal. 

2014-ben Mészáros azt mondta : "Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye,...". Kedden ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, Orbán semmilyen szerepet nem játszott a meggazdagodásában, korábban is gazdag volt már. Az idézett mondatban csupán azért emlegette a kormányfőt, mert nélküle az ország nem boldogulna.

A Mészáros és Mészáros növekedésével kapcsolatban így válaszolt a Hvg-nek:

Gondolom jól vállalkozunk, jól teljesítünk, mert ezt a munkát el kell végezni első osztályúan, és utána fizetik ki, tehát a munka nem úgy van, ha elnyeri a munkát az ember a pályázaton, akkor abból egyből vagyont szerez. Jól el kell végezni, jó minőségben. Eredménytartalma van a munkáknak, különben nem dolgoznának a vállalkozások.