Ötmilliárdból építenek piacot Békásmegyeren

2017.03.06. 15:19 Módosítva: 2017.03.06. 15:21

Nem kevesebb mint 4,8 milliárd forintot költ az óbudai önkormányzat a békásmegyeri piac rehabilitációjára, mondta el Bús Balázs kerületi polgármester hétfőn. Állítása szerint ez lesz a III. kerület egyik legjelentősebb projektje, ami annak a fényében nem meglepő, hogy a kerület teljes költségvetése 30,5 milliárd forint.

Puskás Péter, a kerület alpolgármestere a leromlott állapotú békásmegyeri piacról elmondta, hogy a pavilonokat teljesen le kell bontani és rehabilitálni. A generálkivitelezőre vonatkozó közbeszerzési pályázatot a következő hetekben írják ki - ismertette, kifejtve: 2017 nyarától várhatóan 2019 nyaráig tart az építkezés.  

Azt is közölte:  szem előtt tartják, hogy a jelenlegi bérlőknek a legkisebb legyen a veszteségük, ezért ideiglenesen új pavilonokat építenek egy Pünkösfürdő utcai parkolóban és ott működhet tovább a piac az új elkészültéig. 

Bús Balázs elmondta még, hogy a ciklus végére a teljes városrészre kiterjesztik a térfigyelő kamerahálózatot, de az önkormányzat szerint tervben van a Flórián tér rendezése is. Itt forgalomtechnikai és örökségvédelmi tanulmányt készítettek, májusban pedig kitelepüléseket tartanak, hogy megismerjék az emberek véleményét, elképzeléseit.

Bús kérdésre közölte, hogy a 2024-es olimpiai pályázat visszavonása ellenére bízik benne, hogy a kerületbe tervezett kerékpáros velodrom megépül, viszont a mountainbike pálya úgy tűnik, "elvérzik".