Lemondott a budapesti kamara elnöksége

2017.03.08. 21:49

Újabb fordulatot vett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara körüli botrány. A szervezet elnöksége és az ellenőrző bizottság visszaadja mandátumát az új testületek, valamint tisztségviselők megválasztásáig a március 30-ra összehívott küldöttgyűlésen, közölte a BKIK szerdán az MTI-vel.

A döntés hátterében az áll, hogy a BKIK jelenlegi és tavaly lemondott vezetése megkérdőjelezhető szerződéseket kötött, luxusutazásokra, méregdrága konferenciákra és fogadásokra költött, valamint a vezetőség tagjai egymás cégeit bízták meg jól fizető megbízásokkal, ahogy a Napi.hu is írta keddi cikkében. Minderre a BKIK február közepén eltávolított főtitkára, Szentesi Lászlóné világított rá, majd épp neki mondtak fel.

A Napi.hu úgy tudja, összesen 800 millió forint értékű számlának bizonytalan a háttere, illetve hogy ezek között volt olyan is, amelyet olyan cég állított ki a BKIK-nak, amely már két éve nem rendelkezett adószámmal. Holub Katalin szóvivő nemrég még úgy fogalmazott:

az elmúlt hetekben méltatlan támadások érték a főváros gazdasági közösségét.

Az elnökség jelenleg egyéb tisztséget be nem töltő tiszteletbeli elnökeit felhatalmazta, hogy aktív közreműködésükkel támogassák a főtitkárt, valamint az egyéb kamarai testületek munkáját, a választást, továbbá felkérte a tagozatokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a tisztújító jelölésekhez.

A közleményből kiderül, hogy a BKIK felkérésére Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Parragh László elnök megbízásából, segítséget nyújt a BKIK belső szabályzatainak, szervezetének egyszerűsítésében, megújításában.