Luxusszállóval gyarapodott Mészáros Lőrinc birodalma

2017.03.08. 15:12

Mészáros Lőrinc gázszerelő érdekeltségébe került Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodája, az Andrássy Rezidencia. Úgy tudjuk, a szálloda dolgozói már tényként kezelik, hogy a miniszterelnök köre vásárolta meg a szálló épületét Tarcalban. A szállodát évek óta üzemeltető Accent Hotels további szerepvállalása azonban még kérdéses.

A szállodát - ami 2008-ban Andrássy Kúriaként kezdte meg a működését - 2010-ben vásárolta meg a CIB. A bank az Accentet bízta meg üzemeltetéssel, ami a korábbi négy csillagból ötöt csinált, és néhány év alatt eredményessé tette a szálló működését.

A CIB 2016 júliusában jelentette be, hogy több érdeklődő közül egy meg nem nevezett szakmai befektetőnek értékesíti a szállodát, miközben az üzemeltetés még idén március végéig az Accentnél marad. Az új tulaj terveiről későbbre ígért tájékoztatást. Az új tulajdonossal és az üzemeltetővel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a szállodának, amint válaszolnak, közöljük.

Témadesign Kft.

A tulajdonosváltás már papíron is megtörtént a Heti Válasz szerint, a lap úgy tudja, hogy Mészáros családi vállalkozása, a Mészáros Gasztro Kft. vette meg a Témadesign Kft.-t, amely a földhivatali nyilvántartás szerint az Andrássy Rezidencia Wine & Spa-t rejti.

Érdekesség egyébként, hogy mint az a céges papírokból kiderül, Mészárosék decemberi tulajdonszerzése után fel is vettek a céggel egy 550 milliós jelzáloghitelt a Gránitbanktól.

Mészáros Lőrinc az utóbbi időben őrületes tempóban terjeszkedik, Tokaj pedig már nem számít szűz terepnek, a szálloda mellett korábban már borászatokat is felvásárolt a gázszerelő-nagyvállalkozó a környéken.

Mészáros csak tavaly 12 céget alapított vagy vett bennük tulajdonrészt, ami szépen beleilleszkedik a trendbe, hogy Magyarország leggazdagabb polgármestere 2014 óta minden évben egyre több cégben lesz tulajdonos, legutóbb például a Konzumban és az Opimusban szerzett részesedést.

Mészáros, felesége, gyerekei vagy cégei tulajdonában most körülbelül harminc vállalkozás van, miközben a 2010-es kormányváltás idején még csak egy volt. A vállalkozó teljes vagyona a cégei saját tőkéje alapján a 2006-os 6,8 millió forintról tíz év alatt 12 milliárd forint körüli összegre nőtt.