19 milliárdból újítják tovább a 21-es főutat

2017.03.11. 12:20

Több mint 19 milliárd forintból építheti tovább a 21-es főútat Nógrád megyében a Swietelsky és a "kis-Közgépként" emlegetett HE-DO Kft. – ez derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A két cég, a szigetszentmiklósi KM Építő Kft.-vel közös konzorciumban a Bátonyterenye közigazgatási területén lévő 6,6 kilométeres szakaszt újíthatja majd föl, többek között még két sávval és jó pár csomópont kialakításával. 

A 21-es főutat már eddig is ez a konzorcium újította föl, 2016-ban már nyertek közbeszerzést a főút egyik 6,55 km-es Heves megyei szakaszára 8,5 milliárdért, tavaly decemberben pedig elnyerték a Tar és Mátraverebély közötti részének 4,7 km-es részét 9,9 milliárdért. 

A legutóbb a 4-es metró körüli csalások miatt a hírekbe került osztrák Swietelsky már 2010 előtt is a magyar építőipar komoly szereplője volt, de az Orbán-kormány alatt is jól teljesített, sőt, a 2009-eshez képest megduplázta a bevételeit. A HE-DO Kft. pedig az észak-magyarországi régió egyik megkerülhetetlen építőipari szereplője, amely az elmúlt 4 évben megötszörözte a bevételeit, a vállalkozás tulajdonosát, Dobróka Tamás Mihályt pedig állítólag a Fidesz észak-magyarországi regionális igazgatója, Bíró Márk támogatja.