Negyedszer is a budapesti lett Kelet-Európa legjobb repülőtere

2017.03.15. 12:09

A Budapest Airport sorozatban negyedszer nyerte el a Skytrax felmérése szerint a “Kelet-Európa legjobb repülőtere” címet – írja közleményében a repteret üzemeltető cég.

A díjat több mint kétezer, a repülőtéren megforduló utas véleménye alapján ítélik oda. A történetében először fordul elő, hogy egy kelet-európai repülőtér négy egymást követő évben nyeri el ezt az elismerést.  Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója kedden az amszterdami Terminal Expo szakmai rendezvényen vette át az elismerést.

A Budapest Airport 2016-ban rekordévet zárt, a szolgáltatásait összesen 11,4 millió utas vette igénybe. A reptér tavaly elindította a BUD:2020 nevű repülőtér-fejlesztési programját, amelyben 5 év alatt több mint 160 millió eurós beruházás-sorozatot tervez. A program része egy új, 12 ezer négyzetméteres utasmóló kialakítása, amely összesen 10 utashíddal és 27 beszállítókapuval bővíti a terminál kapacitását. A projektben szerepel többek között egy repülőtéri szálloda megépítése, illetve új parkolólétesítmények és logisztikai bázisok létrehozása is.