Májustól bevezetik a nagyon olcsó internetet

2017.03.21. 07:49 Módosítva: 2017.03.21. 07:51

Májusban megjelenik az internetszolgáltatók kínálatában a Digitális jólét alapcsomag, ami a piaci díjcsomagoknál legalább 15 százalékkal kedvezőbb áron lesz elérhető - mondta a Digitális jólét program titkársága a Világgazdaságnak

A korábbi hírek szerint már márciusban elérhetővé kellett volna válnia a csomagnak a szolgáltatóknál, de csak mostanra fejeződtek be a tárgyalások. A kormány és a szolgáltatók minden kérdésben megállapodtak, a vonatkozó kormányhatározat pedig napokon belül megjelenik. Azt még nem lehet pontosan tudni, hogy az egyes szolgáltatóknál mennyi lesz az ára a csomagnak, de várhatóan a mostani díjakhoz képest havi 500 forinttal is olcsóbb lehet. Az olcsósított netet azok a természetes személyek vehetik majd igénybe legfeljebb két évig, akiknek a szerződéskötés előtti évben nem volt internetelőfizetésük.

Az állami tulajdonú Digitális jólét alapcsomag védjegyhez a szolgáltatók önkéntesen csatlakozhatnak nyilvános pályázati rendszeren keresztül, amelyet Digitális Jólét Nonprofit Kft. működtet a minőség biztosítása érdekében. Az elvárások szerint a vezetékes alapcsomag minimális letöltési sebességének másodpercenként 4 megabitnek (Mbps) kell lennie, a garantált letöltési sebesség pedig 1 Mbps lesz.