320 ezres faliórára is költött Gaskó

2017.03.27. 10:11

320 ezer forintos falióra, függönyök közel 6 millióért, szövet 2 millióért, és tárgyalóasztalok 7 millió forintért: a Blikk birtokába került számlák alapján többek között ilyesmikre költött a Gaskó István a Liga Szakszervezetek elnökeként. 

A számlák összesen nagyjából 48 millió forintnyi kiadásról szólnak. Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke azt mondta, Gaskó annak idején tagadta, hogy a vasutasok pénzét olyasmire költötte, amire nem kellett volna, ám ezeket a tárgyakat mégis a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) tagjai által befizetett összegekből finanszírozta.

Vámos megjegyezte, hogy Gaskót 2015-ben korrupciógyanús ügyei és költekezései miatt menesztették a VDSZSZ éléről. Vámos azt mondta, kétli, hogy a hatékony érdekvédelem elengedhetetlen feltétele lenne az ilyen szintű fényűzés. "Az összesen 48 millió forint értékben vásárolt tárgyak összege mintegy 567 minimálbéren tengődő magyar munkavállaló havi bérét jelenti" - mondta Vámos

Gaskó a Blikknek azt mondta, hogy a tárgyakat a testület beleegyezésével vette."Egy országos szintű, jól működő, megfelelő anya­giakkal és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező érdekvédelemhez ez dukál. Vasúti vezérigazgató korában a mai osztrák kancellár, Orbán Viktor és különböző miniszterek is megfordultak ott. Nem lehetett olajos padlón járni és napórával fogadni őket. A miniszteriális berendezésekhez képest így is szerény volt a bútorzat" – mondta Gaskó, aki a VDSZSZ Szövetség elnökeként visszaköveteli a vagyontárgyakat.

A lap rákérdezett, hogy a Liga hogy értékeli az ügyet, ed a szervezet jelenlegi elnöke nem kívánt nyilatkozni.