Csíki Sör: Értékeljük a melletünk való kiállást

2017.03.27. 16:39

A Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra között megszületett egy szóbeli megegyezés, a következő 30 napban pedig létre fog jönni egy jogi dokumentum, ami alapján a felek elállnak a további pereskedésből és a jövőbeli kártérítési igényektől.

A megegyezés alapja, hogy a Heineken által forgalmazott Ciuc Premium, és a Csíki Sör békében meg tud egymás mellett élni a piacon - számolt be az Index kérdésére Lénárd András, az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project tulajdonosa a két cég közötti hétfői megegyezés részleteiről.

"Székelyföldi vállalkozóként nehéz helyzetben vagyunk itt a végeken, bármit csinálunk, nagy ellenállásba ütközünk, ezért a mellettünk való kiállást nagyra értékeljük, legyen szó politikus vagy magánember kiállásáról. Nagyon jól eső érzés volt, hogy nem vagyunk elfelejtve mindennapi küzdelmeinkben" - mondta Lénárd, amikor arról kérdeztük, hogy a mi a véleménye arról, hogy a Heineken a magyar kormány törvénytervezetének hatására kényszerült belemenni a megegyezésbe.

Lénárd azt is elmondta, hogy korábban óvást nyújtottak be a romániai bíróság számukra kedvezőtlen döntése ellen, de a megegyezés értelmében ettől az óvástól el fognak állni. Arra a kérdésre, hogy a megegyezést nem lehetetleníti-e el az, hogy az ügyben már van egy jogerős bírósági ítélet, Lénárd elmondta, hogy tulajdonjogi vitákban lehetőség van arra, hogy a felek közös akarattal felülírjanak egy bírósági döntést.