Fertőzött szappant hív vissza a DM

2017.04.18. 11:18

Van egy Bosch sarokcsiszolója, aminek használata után DM saját márkás folyékony szappannal szokott kezet mosni? Akkor nagyon rosszul járt, mert mindkét termékkel valami baj van a gyártó szerint, ezért vissza is hívták őket. 

A Drogerie Markt Balea márkás citromos folyékony szappanjának egy szériája a csomagoláskor Enterobacter gergoviae baktériummal fertőződhetett, ezért ha valahogy sérült bőrünk, amit megmosunk vele, akkor fertőzést lehet tőle elkapni. A termékre vásárlók kezdtek panaszkodni, majd ellenőrizte a gyártó, és kiderült, hogy tényleg baj lehet a szappannal. A fertőzés csak a pumpás szappant érinti, abból is a 637541 és 637542 gyártási számúakat, az utántöltő zacskókat nem.  Ha valakinek ilyen szappanja van, vigye vissza a DM-be!

Dm szappan
Fotó: DM

Szintén kedden jelent meg a Bosch termékvisszahívása is. Náluk több, Oroszországban 2016-ban gyártott (GWS 20, GWS 22, GWS 24, PWS 20, PWS 1900 és PWS 2000 modellek) vagy javított (GWS 24-230 JVX Professional ) sarokcsiszolóval van probléma, ezeket  tovább használni vagy továbbadni is tilos. Hogy pontosan mi a baj a gépekkel, az a Bosch közleményéből nem derül ki, mindenesetre a cég díjmentesen cseréli vagy javítja azokat. Hogy önnek olyan gépe van-e, ami érintett a visszahívásban, azt itt ellenőrizheti