NGM: Meglehet az egymillió munkahely 2020-ra

2017.05.10. 15:59

Emlékeznek még Orbán Viktor nagy ígéretére 2010-ből, hogy 2020-ig egymillió új munkahelyet teremt majd a kormány? Ezt Orbánék sem felejtették el, sőt, az Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, Cseresnyés Péter szerdán egy konferencián azt mondta, hogy bár egyes régiókban még mindig problémát jelent a munkaerőhiány és a munkanélküliség együttes jelenléte,

2020-ig létrejöhet az egymillió munkahely, amit Orbán ígért.

Az államtitkár azt mondta, hogy 2010 óta közel 700 ezer új munkahely jött létre, ebből 475 ezer állást a versenyszféra hozott létre. 

Orbán nagy vállalása után egy ideig nem tűnt úgy, hogy sikerülhet az egymillió új munkahely, húsz hónappal a bejelentés után még csak 1900 új munkahely jött létre az országban, pedig évente legalább százezerre lett volna szükség, hogy tartható legyen az orbáni cél. Azóta a válságból való kilábalásnak hála valamelyest beindult a munkahelyteremtés, de még így is több mint háromszázezer munkahelyet kellene teremteni két és fél év alatt. Mindenesetre nagy valószínű, hogy valahogy kimutatja majd a kormány, hogy összejött az egymillió, ha ők lesznek hatalmon 2020-ban.