Megint nekifutna a tőzsdének a Waberer's

2017.05.22. 08:22

Már idén júliusban tőzsdére megy az egyik legnagyobb európai szállítmányozási cég, a Waberer's, a cég nagytulajdonosa, a részvények 97,1 százalékát tulajdonló magántőke alap, a Mid-Europa Partners már megbízta a részvénykibocsátás lebonyolításában résztvevő bankokat, írta a Financial Times.

A Waberer's piaci kapitalizációja meghaladhatja az 500 millió eurót, ezzel a szállítmányozási cég IPO-ja az elmúlt évtized legnagyobb részvénykibocsátása lehet a magyar tőzsdén. A részvénykibocsátást a Citi vezeti le, de részt vesz benne az Erste, a Berenberg és a Renaissance Partners is. Ha tőzsdére megy a Waberer's, a vállalat az ötödik legnagyobb cég lehet a BÉT-en, a Mol, az OTP, a Richter és a Magyar Telekom után, írta a Portfolio.hu.

A Waberer's az elmúlt években folyamatosan lebegtette a tőzsdére lépést, 2015 őszén pedig már úgy tűnt, hogy közel az IPO, aztán decemberben a vállalat közgyűlése úgy döntött, hogy ismét zártkörű részvénytársasággá alakul a fuvarozási cég. Akkor azt írtuk, túlságosan drágán adták volna a vállalat részvényeit, ez pedig nem nyerte el a potenciális intézményi befektetők tetszését.