A kormányszóvivő szerint nem gond, hogy a Polt család tagjai egymást veszik fel az MNB-be

DSZZS20170518001
2017.05.26. 12:10

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint nincs gond azzal, hogy Polt Péter felesége után most már a lánya is a Magyar Nemzeti Bankban dolgozik – derült ki az ATV Start péntek reggeli adásában készült interjúból.

Kovács arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy a saját gyerekei a Miniszterelnökségnél dolgozzanak, míg ő is ott van, azt felelte: nem lenne szerencsés, mert „egy közvetlen családi kapcsolat nem feltételezi, hogy konfliktusos helyzeteket jól lehet kezelni”.

Abban ugyanakkor nem lát problémát, hogy Polt Petra a jegybankhoz került (ráadásul éppen a személyzeti vezetőként dolgozó Polt-Palásthy Marianna vette fel), mert szerinte Matolcsy György felfogásából következik, hogy a nemzeti bankban csak olyanok dolgozhatnak, akik rendkívül magas színvonalon képesek végezni a munkájukat. „Ez itt most egy akkora probléma?”, Miért kellene kizárni bárkit azért a családi kapcsolatai miatt?”  – kérdezgetett vissza az összeférhetetlenséget firtató riporternek a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán egyébként úgy véli, mivel a jegybank és az ügyészség is a kormánytól független intézmények, neki mint kormánytisztviselőnek nem feladata állást foglalni a Polt család újabb ügyével kapcsolatban. Igaz, ezt végső soron azzal is megtette, hogy kifejtette, szerinte nincs itt semmi látnivaló.