Új városnegyed épül a Kopaszi-gátnál

2017.06.12. 13:01
Letették a BudaPart beruházás alapkövét hétfőn Budapesten, új városnegyed épül a Kopaszi gátnál található egykori ipartelep 56 hektáros területén.

Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója azt MTI szerint elmondta, hogy fejlesztés első üteme mintegy 26 milliárd forintos beruházás. Két lakóépület készül el, összesen 265 lakással, az otthonok háromnegyede már vevőre is talált. A lakóépületek átadását 2018 év végén kezdik meg. 

A lakóépület építésével egyidőben megkezdődik a mintegy 20 ezer négyzetméteres BudaPart Offices "C" épületének kivitelezése is, amelyet 2019 első negyedévében adnak át. Az épületek kivitelezője a Market Építő Zrt., a teljes beruházás 6-7 ütemben valósul meg, összértéke több 100 milliárd forint. A terület tulajdonosa a Kopaszi Gát Kft., a fejlesztő a Property Market Kft. - ismertette az ügyvezető igazgató.

Árendás Gergely elmondta, hogy a BudaPart 3 kilométer hosszú vízparti szakasszal rendelkezik, gyalogos kapcsolatban a Dunával. Hozzátette, hogy Újbuda mind a lakó-, mind az irodapiac szempontjából kiemelkedő teljesítményt nyújt: a lakáspiacon a XI. kerület a főváros egyik legkeresettebb városrésze, az ingatlanok az elmúlt évben átlag feletti értéknövekedést értek el. A kiadatlan irodák aránya pedig egész Budapesten itt a legalacsonyabb, mindössze 3,6 százalékos. 

A három épület építésén túl a fejlesztő jelentős közcélú infrastrukturális beruházást is megvalósít, ezek között legfontosabb a Dombóvári út Rákóczi hídi felhajtója közlekedési csomópontjának átépítése és bővítése, belső út és közmű hálózat kialakítása, a BudaPart főterének kialakítása. A több mint 4 milliárd forint értékű infrastrukturális munkák során közel két hektár közterület létesül, 7600 négyzetméter közút épül vagy újul meg, 46 új fát ültetnek, és 60 új utcabútor létesül - fejtette ki.

Hozzátette, hogy a közkedvelt Kopaszi gát közparkja a fejlesztés teljes időtartama alatt látogatható, a 15 hektáros park területét nem érintik a beruházások. Árendás Gergely tájékoztatása szerint jelenleg 2 irodaház és 2 lakóépület engedélyezése fejeződött be, a toronyház terveztetése még folyamatban van.