A transzneműek a biztosítási piac következő nagy célpontjai

2017.06.13. 10:14

Növekszik a magukat transzneműnek vallók száma a világban, a jelenségben pedig egyre nagyobb üzleti lehetőséget látnak a biztosítók - derül ki a Financial Times cikkéből, amit a Portfolio szemlézett

Az USA-ban 1,4 millióra duplázódott a transzneműek száma öt év alatt a Williams Institute at UCLA School of Law adatai szerint, viszont mivel a múltbeli operációkra vonatkozó adatok szegényesek, a kockázati táblák alapján dolgozó biztosítók nagy üzleti bizonytalansággal szembesülnek. Ezt a kockázatot a nemváltó műtétre jelentkezők és arra biztosítást kötők fizetik meg magasabb biztosítási díjak formájában. 

Mindazonáltal az Egyesült Államokban a biztosítások egyre nagyobb spektruma, többek közt a Medicare és a Medicaid is fedezi a gendermegerősítő műtéteket, kezeléseket. A Human Rights Commission adatai szerint San Franciscóban, miután az első munkaadó által fedezett, transzneműeknek szóló egészségbiztosítást három évvel ezelőtt bevezették, 4,3 millió dollárnyi pótlólagos díjbevétel jött össze a termékekből, eddig azonban csak 156 ezer dollárt fizettek ki műtétekre és kapcsolódó kezelésekre. Várható, hogy az esetszám növekedésével a statisztikák megbízhatósága és a díjképzés megalapozottsága is javulni fog, így megnő a gendermegerősítő kezelések népszerűsége is.