Már csak Rogán feltalálótársai állnak a Hunguard mögött

2017.06.13. 10:55

Kiszállt az offshore-hátterű tulajdonos a Hunguardból, tulajdonrészét Rogán Antal feltalálótársai vették át – tudta meg a Hír TV. A Hunguard százmilliókat kaszált a közműcégek számlázási rendszerének auditálásán, ugyanis több mint két évig csak ez a társaság állíthatott ki tanúsítványokat.

Csík Balázshoz és Lengyel Csabához, a Rogánnak közösen találmányt jegyző két üzletemberhez köthető a Hunguard nevű cég, amely egy törvénymódosításnak köszönhetően sokáig egyedüliként végezhette a közműszolgáltatók informatikai rendszerének vizsgálatát.

A kötelező vizsgálatok utáni évben a cégből a tulajdonosok 253 millió forint osztalékot vettek fel, de nem tudni, hogy a pénz nagy része pontosan kihez került, mivel a társaságba egy offshore cég is beszállt többségi tulajdonosként. Az ügy a nemzetbiztonsági bizottság napirendjére is került, Pintér Sándort személyesen is kérdezte az mszp-s Tóth Bertalan, ki áll a cég mögött, ám nem kapott választ.

A botrány kirobbanása után pár héttel aztán, mielőtt még bármilyen információ nyilvánosságra jutott volna, eltűnt az offshore-hátterű szereplő a cég tulajdonosai közül. A Hír TV információi szerint a Máltára bejegyzett vállalkozás kiszállt, ma már csak Rogán feltalálótársai, köztük Csík Balázs a tulajdonosok.