Több volt a BKV-n a bliccelés tavaly

ellenor
2017.06.13. 09:09

Jó éve volt pénzügyi szempontból a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-nek, ugyanis az állami cég tavaly háromszázmillió forintos profitot hozott össze - derül ki a cég beszámolójából, amiről a Világgazdaság írt cikket.

A cikkből kiderül, hogy a BKK tavaly 181,9 milliárd forint összbevételt hozott össze, amiből több mint  89 milliárd volt a belföldi értékesítés nettó árbevétele. Ez csökkenést jelent 2015-höz képest, többek között azért is mert tavaly a cég átadta a az agglomerációs közlekedést és a HÉV-et.

A beszámoló alapján kiderül még, hogy:

  • A jegyek és bérletek értékesítéséből tavaly 63,7 milliárd forint folyt be, ami kétmilliárdos növekedés az egy évvel korábbihoz képest (mivel a jegy- és bérletárak nem nőttek, ezért a növekvő utasszám magyarázhatja ezt, vagy mondjuk az, hogy többen vettek bérletet).
  • De pótdíjból is több pénz jött be, ami arra utal, hogy tavaly több volt a bliccelés: konkrétan tavaly több mint másfél milliárd forint bevétele származott a cégnek, miközben egy évvel korábban nem érte el az egymilliárd forintot sem.
  • Kevesebben vagy rövidebb időre veszik igénybe a Bubit, mert tavaly nyolcmillió forinttal kevesebb, 83 millió forint bevétele jött be ebből a BKK-nak.