Kamu háztartási boltokkal lehet kikerülni a szerencsejátékos tiltásokat

2017.06.22. 17:20

Elég komoly nemzetközi online kamubolt-hálózat szerveződött a 40 milliárd dolláros szerencsejáték-ipar köré, írja a Reuters.

Ez egy Európából irányított biznisz, az lényege, hogy névleg csomagolópapírt, DVD-tokot, térképeket és hasonlókat lehet online venni egyes fura boltokban, de ezek igazából szerencsejátékos árnyékbank-hálózatként működnek. 

A legtöbb helyen erősen szabályozott vagy akár teljesen tiltott iparágban ugyanis így sokkal könnyebb kikerülni a kifizetésekkel a helyi szerveket és a bankokat is, ugyanis az online kereskedelmi kódokból mindenki csak annyit lát, hogy valaki vett vagy eladott mondjuk egy nagyobb adag szövetet és jó pár drágább kitűzőt. Vagy épp, hogy áru épp kifogyott, ezért visszautaltak egy adag pénzt.

Ez nem pénzmosás, hanem inkább tranzakció-mosás vagy leplezés, de attól még ugyanúgy csalásnak számít. Amire nem csak azért kell odafigyelni, hogy betartsuk a saját szerencsejátékos szabályainkat, hanem azért is mert az ilyesmi ugyanúgy jó lehet kábítószeres, gyerekpornós vagy akármilyen más illegális pénzügyi tevékenység leplezésére.