Sokmilliárdos megbízást nyertek kormányközeli építőipari cégek

2017.06.27. 12:08

Többek között a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. vezette konzorcium nyerte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiírt, kivitelezési munkákról szóló, 40 milliárd forint értékű keretszerződést – szúrta ki az unió hivatalos közbeszerzési lapjában a 444

A WHB a Tiborcz Istvánnal üzletelő Paár Attila cége, a Fejér-B.Á.L. pedig Mészáros Lőrinc gyermekeinek tulajdonában áll. A közbeszerzésen szintén a győztesek közé került a ZÁÉV Zrt., a Nyírépszer Zrt., továbbá egy Szegő Miklós nevű reklámgrafikus tulajdonában álló cég, a korábbi Épkar-leányvállalat Zeron Zrt. A 40 milliárdos keretmegbízás különböző előre meg nem határozott épületek felújítására szól, a konkrét munkákat külön közbeszerzési eljárásokban fogják majd leosztani a most kiválasztott cégek között. 

A Századvégnél is örülhettek a napokban, a kormányközeli kutatóintézet ugyanis egy 779,5 millió forintos megbízást nyert. Ezért a pénzért többek között európai közvéleménykutatást készíthet a menekültválságról a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola alapítvány. 

Az elmúlt években a WHB, a Fejér-B.Á.L., a ZÁÉV és a Századvég-csoport esetében is meredeken emelkedik az állami megbízások összege, 2016-ban külön-külön is milliárdokat szakítottak közbeszerzési eljárásokon.