Felszámolják Szivek svájci cégét

2017.06.28. 17:14

Felszámolják a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetője érdekeltségébe tartozó svájci offshore-céget, írta a válasz.hu. Szivek Norbert korábban tagadta, hogy ellenőrzése alatt tartja a zugi Cretum Consult GmbH-t.

A Heti Válasz még tavaly decemberben írta meg, hogy a havi 7 millió forintot kereső Szivek vagyonkezelési és ingatlanbekebelezési tevékenységei mellett ellenőrzése alatt tart egy a svájci Zugban működő offshore-céget. Szivek Norbert rögvest indított is két sajtó-helyreigazítási pert a lap ellen, amelyet most májusban vesztett el véglegesen.

A Válasz szerint Szivek jogi képviselője még a tárgyalás közben elállt helyreigazítási kérelméről, mivel a svájci cégjegyzékből fekete-fehéren kiderült az építészeti cégként bejegyzett Cretum Consult és az MNV-vezér kapcsolata. A cégjegyzék szerint a vállalat jelenleg felszámolás alatt van.

Szivek többek között a Magyar Posta Zrt. és a Magyar Villamos Művek igazgatói tanácsainak is tagja, valamint 2010 előtt részt vett az Elmib nevű, közvilágítással foglalkozó cég privatizációjában, ami Puch László holdudvarába juttatta a vállalatot. A svájci cégben 2011 júliusa óta volt partner.