Történetének legnagyobb beruházásával terjeszkedne az Aldi

2017.07.03. 11:00

Történetének legnagyobb beruházását megvalósítva a német Aldi Nord több mint 5 milliárd eurós befektetéssel tervezi felújítani a teljes nemzetközi bolthálózatát – írja a Reuters a német Bild am Sonntag értesüléseire hivatkozva.

Bár Magyarországon az Aldi Nordtól teljesen független Aldi Süd tart fenn bolthálózatot (a két cég közti kapcsolatról itt írtunk részletesebben), érintőlegesen Magyarországon is lehet hatása a cég beruházásának, ugyanis az Aldi és az egyik legnagyobb versenytársa, a Lidl agresszívan terjeszkedik az európai piacon, és egy ideje már az USA-ban is. Az Aldi Süd júniusban jelentette be, hogy 3,4 milliárd dolláros beruházással szeretné 2500-ra növelni az amerikai boltjainak számát. (Az Egyesült Államokban, Nyugat Európa nagy részében és Lengyelországban az Aldi Nord, Ausztráliában, Nagy Britanniában és például Magyarországon az Aldi Süd van jelen.)

A Bild am Sonntag információi alapján az Aldi Nord nem venne fel hitelt a beruházáshoz, hanem a meglévő tartalékaikból fedeznék a felújítást, de a beruházásra még rá kell bólintania a cég tulajai közül mindenkinek, ami egy elég kacifántos csalási viszály miatt problémás lehet. 

A viszály lényege, hogy a cég, egész pontosan az Aldi Nord cég egyik örököse, ifjabb Theodor Albrecht azzal vádolja elhunyt bátyja, Bertold özvegyét, Babette-t, hogy csak szórja a család örökségét, a viselkedésével pedig tönkre teszi az Aldi hírnevét. Theo meg is próbálta kiszorítani a cégből az özvegyet, aki viszont foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, ami az övé. Mostanra pedig a viszony annyira elmérgesedett, hogy a felek nem is beszélnek egymással. Ami elég kellemetlen, mert pár fontos döntést meg kellene hozniuk azzal kapcsolatban, hogy merre fejlesztik a boltot, mielőtt végképp lehagyja őket a konkurencia.

Az Aldi Nord a Reutersnek egyelőre nem nyilatkozott a beruházásról.