900 ezret keres két állami cégnél a cégvezetéstől eltiltott fideszes képviselő

2017.07.05. 16:09

Annak ellenére nem váltották le a Várkert Bazárt és a környékét üzemeltető cégek igazgatóságából a fideszes Sikota Krisztinát, hogy a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a felhalmozott köztartozásai miatt 2022-ig eltiltotta őt a cégvezetéstől – írja a 24.hu.

Sikota Krisztina, a XII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője továbbra is kulturális igazgató a Várgondnokság Kft. és a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft. vezetésében. Vagyonnyilatkozata szerint a két állami cégnél 600 ezer, illetve 300 ezer forintot keres, emellett pedig még a képviselői tiszteletdíj is jár neki, illetve havi 200 ezer forint a Szerencsejáték Zrt.-nél betöltött társadalmi tanácsadó testület tagsága után.

Sikotát azután tiltották el a cégvezetéstől, hogy a bt.-je több mint 700 ezer forint köztartozást halmozott fel. A cégbíróság elrendelte a cég megszüntetését, és azt is kimondta, hogy Sikota nem szerezhet gazdasági társaságban kizárólagos vagy többségi befolyást, nem válhat gazdasági társaság korlátlanul felelős tagjává és egyéni cég tagjává.

Az ügy nemrég a XII. kerületi  képviselő-testületi ülésen is felvetődött, ahol a lap információi szerint Vágó István DK-s, és Tüttő Kata MSZP-s képviselő vetette fel a köztartozásokra hivatkozva, hogy méltatlansági eljárást kellene kezdeményezni a képviselőnő ellen. A Fidesz ellencsapásként kilátásba helyezte egy Tüttő Katával szembeni eljárást. Tüttőt a kormánypárti sajtó mostanában azért vette elő, mert kiderült, ő az egyetlen aktív politikus, aki annak idején részt vett a 4-es metró tenderének előkészítésében, miközben fővárosi képviselőként a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottság elnöke, illetve a közbeszerzési, pénzügyi és jogi bizottságok tagja is volt.