150 millió uniós forintot nyert Tiborcz és testvére

2017.07.07. 08:00

Hiába akarta a kormány megállítani Brüsszelt, a uniós pénz megállíthatatlanul jön az országba, nemrég például Orbán Viktor közelébe, ugyanis a miniszterelnök veje és annak nővére összesen 150 millió forint agrártámogatást nyert el nemrég. A Magyar Nemzet azt írja, hogy Tiborcz István 35 millió forintot, Tiborcz Eszter pedig 108 millió forintot nyert arra, hogy a Felcsút közelében lévő birtokaikat átállítsák az ökológiai gazdálkodásra. 

Tiborczék amúgy természetesen nem most indultak és nyertek először uniós pályázaton, sőt a Tiborcz család elég nagy haszonélvezője a nagyrészt uniós forrásból finanszírozott agrártámogatásoknak. A K-Monitor összeállítása szerint Tiborczék tavaly 40 millió forint támogatást szereztek így. 

Nem Tiborcz István volt az egyetlen fideszes rokon, aki nemrég nyert az EU pályázatain, a Magyar Nemzet szerint Bánki Erik fideszes frakcióvezető felesége is kihasználja a lehetőségeket, még mielőtt megállna Brüsszel, ő közel 42 millió uniós forintot nyert el vidékfejlesztési pályázaton.