A sportolókra mennének rá Csányiék a Budai Egészségközponttal

DMOHA20160913001
2017.07.19. 10:32
Az OTP vezére bevásárolhat a Budai Egészségközpontba (BHC). A korábbi tulajdonos Varga Péter Pál eddig sem titkolta, hogy kapcsolatban van az OTP-vel és úgy tudjuk, hogy a BHC a sportolókban lát növekedési lehetőségeket.

Varga Péter Pál igazán reneszánsz ember. A Budai Egészségközpont Kft. (angol elnevezéssel BHC) korábbi kizárólagos tulajdonosa a szakmában mindent elért, amit el lehet: díjak, kitüntetések, nemzetközi képzések, publikációk kísérik gerincgyógyászati és ortopéd orvosi pályáját. Emellett hat gyermek édesapja, de az olaszul is beszélő orvosnak még arra is van energiája, hogy esténként, szabadidejében ókori római szerzőket fordítson. VPP, ahogy barátai emlegetik a szakorvost, most összeállt Csányi Sándor OTP-vezérrel, akinek az üzlettársa lehet a jövőben.

VPP eddig sem volt szegény ember,

hiszen korábban annyi gerincgyógyászati szabadalma volt, mindenféle csípő-protézisből, hogy egyik barátja szerint évi egymillió dollár körüli royalty-t is kapott egy időben.

Mesés kivásárlás

Aki ilyen jómódú, az lehet nagyvonalú is. Ám, a vagyonos ember tavaly mégis képes volt meglepni korábbi üzlettársait, a Századvégből ismert üzletembereket. Heim Péter családi cége, illetve a jelenlegi londoni nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Kristóf korábbi fennhatósága alatt álló Primatum alap ugyanis tavaly olyan mesés ajánlatot kapott VPP-től, hogy az érintettek szinte dobtak egy hátast. Úgy tudjuk, hogy Varga Péter Pál 2016 augusztusa és decembere között tárgyalt a korábbi tulajdonosokkal.

Az orvos vállalta, hogy mindkét üzlettársát kifizeti, és váratlanul az eladók minden korábbi elképzelését felülmúló összeget kínált.

Azt hallottuk, hogy a tárgyalásokon VPP már nem rejtette véka alá, hogy OTP-hitelt kapott, ám az ilyenkor szokásos metódus alapján végül mégsem a bank, hanem maga a vevő utalt, ami szintén meglepte az üzletfeleit. Ezután VPP körülbelül egy fél évig volt kizárólagos tulajdonosa az értékes egészségügyi érdekeltségnek.

Nem VPP, Csányi lehet a végső főnök

Vélhetően VPP ekkor már sokkal előrébb látott, hiszen tegnap a napi.hu cikke alapján kiderült, hogy a pakett hosszabb távon nem nála landolt, hanem Csányi Sándor OTP-vezér Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. nevű cége veheti át a közvetett irányítást a Budai Egészségközpont felett. A Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) még engedélyeznie kell az összefonódás, de a Bonitás 2017. július 10-én már adásvételi szerződést írt alá az eddigi vezető tulajdonos Medikomp Kft-vel, Varga Péter Pál családi cégével.

Irány a sport!

Szakmai körökben úgy tudják, hogy a BHC a sportegészségügyi ág fejlesztésében lát fantáziát. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, míg VPP az MLSZ orvosi bizottságának az elnöke, a tao-pénzek szárnyalnak, jön az újabb olimpiai felkészülés, szerény becslések szerint akár évi 4-5 milliárd forint is bemehet a sportegészségügyre – mondta nekünk egy érintett.

A Budai Egészségközpont épülete.
A Budai Egészségközpont épülete.
Fotó: Budai Egészségközpont / Facebook

Mint hallottuk a BHC úgynevezett 4-es épülete, egy 3000 négyzetméteres csarnok lehet alkalmas arra, hogy elkészüljön az a sporttudományi központ, amelyhez hasonló nincs Kelet-Európában, és amely a Barcelona és a Borussia Dortmund hasonló létesítményeit másolná.

Állítólag a ragyogó sportkomplexum már több tárgyaláson túl van, partner lehet a Veszprémi kézilabda csapata, az UEFA és a NASA is. Korábban az hírlett, hogy Csányi Sándor saját magánkórházat akar létrehozni a budai Akadémia Parkban, de vélhetően ez a mostani bevásárlás ahelyett történt.