Négymilliárdos síhotel cserélt gazdát a Mészáros-érdekkörben

2017.07.19. 17:52 Módosítva: 2017.07.19. 18:10

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Grouptól a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett bejelentésből és a hozzá tartozó közleményből. Az Ausztriában bejegyzett társaság tulajdonában van az elegáns Hotel Relax Resort Kreischberg wellnesshotel, illetve a hozzá tartozó telekingatlan is. A tranzakció értéke 13 millió 400 ezer euró, vagyis több mint 4,1 milliárd forint. 

A vevő Konzum PE Magántőkealap a Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) kezelésében működik, az eladó Opimus Group Nyrt. pedig jórészt szintén Mészáros érdekkörébe tartozik közvetlenül és áttételesen is. Az ügylettel a Konzum PE Magántőkealap tulajdonába került az Ausztriában bejegyzett társaság lényegi vagyonát képző, 7362 négyzetméter alapterületű Relax Resort Kreischberg 91 szobás, négycsillagos wellness szálloda, illetve a hozzá tartozó 8500 négyzetméteres telekingatlan is. 

A 2008-ban épített hotel a sípályák központjában, közvetlenül a központi sífelvonó előtt fekszik, és a vásárlásról kiadott közlemény szerint igen jól megy: az évi 269 napos működési időszakban a szálloda foglaltsága meghaladja a 80 százalékot. A hotelt – határozott idejű bérleti szerződés alapján – jelenleg a Relax Gastro & Hotel GmbH üzemelteti.

A tranzakció annak a Mészáros-érdekkörön belüli átcsoportosításnak a része, amelynek keretében Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és mezőgazdaság területén keres bevásárlási lehetőségeket.