Már csak pár napig lehet Marks&Spencerben vásárolni Budapesten

2017.07.24. 16:37

A Marks&Spencer brit kiskereskedelmi hálózat tavaly novemberben jelentette be, hogy nyolc országban, köztük Magyarországon beszünteti tevékenységét. A folyamat most hétvégén zárul a Napi.hu információi szerint, szombaton a legutolsó üzlet is bezár a Duna Plazában. 

Az átszervezés oka, hogy az utóbbi időben mind ruházati, mind az élelmiszer-szegmensben estek a multi bevételei. Hazánkon kívül Franciaországból, Belgiumból, Észtországból, Litvániából, Lengyelországból, Hollandiából, Romániából és Szlovákiából vonul ki az üzletlánc. Itthon a Westendben és a Duna Plazában lévő bolt húzta a legtovább, előbbi július 14-én zárt be, utóbbi pedig július 30-án fog. 

A bejelentés alapján ezután a cég nem tart fenn képviseletet Magyarországon. Az üzletben vásárlók pedig egy papírt is kapnak, amely szerint az utolsó üzlet bezárása és a lánc kivonulása a hibás árukkal kapcsolatos jogszabály által biztosított jogokat nem érinti. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók ilyen jellegű igényeiket a továbbiakban a cég könyvelőjénél, a BDO Magyarország Kft.-nél tudják bejelenteni - tudta meg a Napi.