Bankszékházat és még egy balatoni kempinget újítottak Mészárosék

2017.07.28. 11:50 Módosítva: 2017.07.28. 12:43

A Mészáros Lőrinc-féle Konzum-csoport megállíthatatlanul terjeszkedik: a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken közzétett bejelentés értelmében a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését. 

A Konzum Nyrt. 47 százalékos tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő által kezelt portfólió jelentős új ingatlanszerzeményekkel bővül, amint a Magyar Nemzeti Bank zöld utat ad a tranzakciónak. Az alap tulajdonában van többek között az FHB Bank Üllői úti központi épülete (Budapest, Üllői út 48.), a balatonalmádi Yacht Camping, egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, illetve egy összesen 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában.

FHB Bank Üllői úti központi épülete
FHB Bank Üllői úti központi épülete
Fotó: Google Maps

Az ingatlanalap elsősorban intézményi befektetők számára forgalmazza befektetési jegyeit, melyből két sorozatot bocsát ki: a nyilvánosan jegyezhető 'A', valamint a zárt, 'I' sorozatú értékpapírt. 

A tájékoztatás szerint a Diófa Alap kezelésének átvételével a Konzum Befektetési Alapkezelő célja, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek megvételét) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól.

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. az elmúlt hónapokban az egyik legnagyobb magyarországi alapkezelővé vált; a Metis és a Metis II. Magántőkealap, a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum RE Ingatlanbefektetési Alap, továbbá a Diófa Ingatlanbefektetési Alap vagyonának kezelését végzi. A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot. A Konzum Nyrt. tavaly még gyengén muzsikált, de mióta Mészáros nyíltan beszállt, annyira megsokszorozta értékét, hogy a világ legjobban teljesítő értékpapírja lett a részvény.