Akkora siker a magyar bor Angliában, hogy már a Lidlben is árulják

2017.08.02. 19:41

Az angliai vendéglátásban dolgozó magyarokról készített anyagunk egyik szereplőjétől, a patinás borboltot üzemeltető Zelenák Ferenctől már megtudtuk, az angolok imádják a magyar bort, az egyik abszolút kedvencük a Bolyki Indián Nyár, amiből rengeteg fogy.

A férfi nem a levegőbe beszélt, a Zoom.hu kiderítette, a Lidl tömegével viszi majd a magyar borokat Angliába, az említett Bolyki-palackok mellett Lellei, Tokaji, Szent István Korona borok is kerülnek a polcokra. A Tokaji a bolthálózat állandó kínálatába is bekerül.

A lap megkereste a Lidl-t, hogy miért döntöttek a magyar borok mellett. A cég elmondta,

ebben nincs semmi meglepő,

tartottak egy Borexpót, ahová 11 országból érkeztek borszakértők, beszerzők és termelők, és a magyar borok kiemelkedtek a mezőnyből. A magyarok a testes vörösborban, száraz fehérborban és könnyed rosé borban is nagyon jót nyújtanak.

A 2017-es volt a negyedik ilyen expo, a magyar borokra pedig nagy a kereslet. Ezt az is bizonyítja, hogy Európa tíz országának több mint 5000 Lidl üzletében kaphatóak magyar borok, ennek köszönhetően pedig tavaly mintegy 6,1 millió palack bort exportáltak külföldre a magyar borászok a Lidl üzleteibe. A legkedveltebb fajták az Egri Bikavér, a tokaji hársfalevelű és a tokaji furmint – árulta el a társaság.