Egy egész amerikai települést felvásárolt egy marihuánás cég

2017.08.04. 16:58

Az American Green nevű marihuánás termékek gyártására specializálódott cég 5 millió dollárért megvett egy teljes települést Californiában a nevadai határ közelében. A 20 fős településen 2,5 millió dollárt szeretnének befektetni: ebből a pénzből fenntarthatóvá tennék a terepülés energiaellátását, és fellendítenék Nipton turizmusát.

A cég összesen 120 hektár földterületet vett meg, amibe beletartozik a helyi iskola, egy hotel, a helyi fürdő és egy bolt is. A településen jelenleg húsz ember lakik. A projektért felelős Stephan Sharin a Bloombergnek elmondta, hogy Niptont anno az aranyláz hozta létre, és remélik, hogy most a "zöld láz" mozdítja majd előre a települést (angolul a gold rush és green rush szavakat használta).

Az USA-ban jelenleg összesen 8 államban - köztük Nevadában és Californiában is - legális a marihuána fogyasztása és kereskedelme, így ötből egy amerikai állampolgárnak már lehetősége van legálisan fogyasztania a szerből. A kis településeken eddig vegyes a marihuána megítélése még az legalizáció ellenére is, és az American Green azért szeretne belevágni ebbe a projektbe, hogy bemutassák a marihuána pozitívumait.

A cég egy olyan gyár felhúzását tervezi, ahol egy fájdalomcsillapító italt gyártanának (ami a maruhána gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító komponensét, a CBD-t tartalmazza majd). Emellett egy honlap indítását is tervezik, ami a település kulturális programjairól is tájékoztat majd.