Mészáros Lőrinc nem nyert meg egy közbeszerzést

2017.08.11. 13:24

Zalából érkezett egy olyan erős cég, ami épp egy kicsivel olcsóbb árajánlatot adott be egy milliárdos közbeszerzésen Mészároséknál, és valamiért nem a drágábbat választotta a kiíró, és új pályázatot sem akart senki, írja a Magyar Nemzet.

Szombathely mellé gátat akar létesíteni az Országos Vízügyi Főigazgatóság, erre a dozmati víztározóra és a hozzá tartozó híd és töltés megépítésére mentek volna rá Mészárosék egy 1,23 milliárd forintos ajánlattal. De nem volt szerencséjük, mert épp egy kicsivel, 40 millió forinttal olcsóbb ajánlatot adtak be környékbelibbnek számító nagymenők, a Szabadics Zrt. Zalakarosról. 

Pedig Mészároséknak is van referenciájuk, mostani konzorciumbeli partnerükkel épp két éve nyerték el a közép-Tisza-vidéki, az alsó-Tisza-vidéki, a Körös-vidéki és a tiszántúli vízügyi igazgatóságok területére eső árvízvédelmi munkákat 9,9 milliárd forintos ajánlatukkal. Igaz, ott akkor senki nem akart indulni ellenük, csak ők látták ebben a lehetőséget végül. 

Mondjuk Szabadicsék se most bújtak elő, hiszen délnyugaton bejáratott cégnek számítanak. Ők csinálhatták például Kanizsa belvárosi felújításnak jó részét, döntően vissza nem térítendő uniós pénzből.