Ad még egy béremelést a Tesco

D SOS20170708007
2017.08.18. 17:31

Eléggé feszült volt a helyzet a Tesco és a munkavállalók között, a szakszervezet szerint a felük sztrájkra kész volt már. A cég viszont pénteken bejelnetett még egy béremelést válaszuló, egészen pontosan azt, hogy "majdnem minden teljes munkaidőben dolgozó, aktív áruházi és logisztikai központi munkavállaló fizetése legalább további bruttó 11 ezer forinttal növekszik, így összesen közel kéthavi fizetéssel vihetnek többet haza idén."

A kiskereskedelmi lánc azt is közölte, hogy kétév alatt így 8,7 milliárdot költöttek bérfejelsztésre. Szeptembertől pedig a teljes munkaidős dolgozók közül senki sem keres 176 ezer forintnál kevesebbet, dolgozójuk fizetése így "az idén átlagosan 18,9 százalékkal nőtt, reflektálva a magyar bérinflációra is".

Ez azonban nem biztos, hoyg elég lesz a szakszervezetnek, akik legutóbb már összességében 25 százalékos éves szintű béremelést akarnak, és legalább 15 százalékos létszámbővítést. A létszámbővítést azért hangsúlyozzák már egy ideje, mert messze túlterheltnek érzik az alkalmazottakat. 

(Borítókép: A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete közös demonstrációjának résztvevői a Fogarasi úti Tesco áruház parkolójában 2017. július 8-án. Fotó: Soós Lajos/MTI)