Századvéges vezetőt igazolt egy MNB-alapítvány

2017.08.21. 14:14

A Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től igazoltak vezetőt a jegybank egyik alapítványához – tudta meg a Zoom. A Századvég makrogazdaság üzletágát vezető György László augusztustól tölti be a kecskeméti székhelyű Pallas Athéné Domus Mentis (PADMA) igazgatói posztját.

A PADMA oldalán fellelhető adatok alapján a vezetők és vezető tisztségviselők rendszeres havi juttatása összesen nettó 4 609 740 forint, hogy ebből mennyi üti György markát az új munkakörben, az nem világos. A PADMA által közölt információk szerint tavaly a vezetői juttatások éves összege meghaladta a 80 millió forintot, de többen lemondtak a járandóságukról – hogy pontosan kik, azt nem írták meg a lapnak. 

A jegybanki szervezet ugyanakkor közölte a Zoommal, hogy György László pozíciója a kutatóintézet makrogazdasági üzletágával kapcsolatos munkáját nem érinti, vagyis marad a Századvégnél is. György a PADMA tájékoztatása szerint a kecskeméti Neumann János Egyetem oktatói körénk bővítésére, tananyagának fejlesztésére, hallgatói ösztöndíjaira kapott alapítványi támogatással kapcsolatos szakmai munkát koordinálja majd új pozíciójában. 

Emlékezetes, hogy a tavaly májusban tartott költségvetési kerekasztalon György László egyedüliként vállalta fel azt a véleményt, hogy a jegybank alapítványainak államkötvény-vásárlása önmagában nem tiltott monetáris finanszírozás, csak azt jelenti, hogy óvatosan bántak a közpénzzel.