A Nébih megtalálta Magyarország legparább vágóhídját

2017.09.06. 09:41

Mit nekünk Az meg Insidious meg mittoménmi, mikor egy szabolcsi vágóhídon több horrort találni, mint Hollywood összes pincéjében?! Az élelmiszerbiztonságért és a magyar állam arthouse rövidfilmjeiért felelős hatóság, a Nébih ugyanis megtalálta Magyarország, sőt talán Közép-Európa legeslegundibb vágóhídját, alávágott valami generikus horrorzenét, és publikálta ezt a mesterművet:

A szabolcsi bérvágóhídon, amelyet súlyos technológiai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztett a hatóság, a Nébih beszámolója szerint a csirkék tetemei a vágószalagról a földre potyogtak, a dolgozók onnan szedték fel őket, dobálták dobozokba, hogy a fagyasztás előtt napokig csak úgy álljanak a folyosón. Ahogy látszik, a vágóhíd padlóján kupacokban álló csirkehullákban gázolnak a dolgozók, bár lehet, hogy ez már az üzem felszámolásának része. 

A vágóhídon a Nébih 24 tonna azonosítatlan eredetű, emberi fogyasztásra alkalmatlan csirkehúst talált, egy másik telepen pedig 100 tonna „selejt” feliratú húst foglalt le. A kirívó élelmiszer-biztonsági szabályszegések miatt a hatóság azonnali hatállyal elrendelte a vágóhíd tevékenységének felfüggesztését, és várhatóan milliós bírságot szab majd ki. Az üzem amúgy újranyithat, ha kijavítják a technikai hiányosságokat, és persze eltakarítják a kupacokban álló csirkemaradékokat.