Felfüggesztik a MÁV büfékocsik miatti sztrájkot

2017.09.06. 17:14

Tárgyalni kezd a MÁV-Start Zrt. Utasellátó Központja és a vasutas szakszervezet, a büfékocsik miatt indult sztrájkot a tárgyalások idejére felfüggesztik - ezt közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás elnöke Dávid Ilonához, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójához fordult, hogy vezesse a szakszervezet és a MÁV-Start közötti tárgyalásokat. A vasútvállalat és a szakszervezet vezetője egyetértett abban, hogy a vitás kérdésekre a tárgyalóasztalnál kell megoldást találni, ezért az egyeztetések folytatódnak. 

A VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot hirdetett a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, a munkabeszüntetést többször is meghosszabbították. A szakszervezet azt követeli, hogy a munkáltató álljon el létszámcsökkentési elképzeléseitől a MÁV-Start Utasellátó Központnál, és adjon magyarázatot arra, hogyan lett a korábban nyereséges vállalkozásból veszteséget termelő egység. Hogy a MÁV mivel indokolta a büfékocsik megszüntetését, arról itt írtunk részletesebben