Negyedmilliárdért épít katonai élményparkot Pécs városa

2017.09.18. 16:52

Megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a Pécsi Haditechnikai Élménypark kialakítására vonatkozó hat tender eredménye, ez alapján a park kialakításában négy cég vesz részt, és összesen 249,6 millió forint értékben végeznek el különféle munkákat. A nyitást 2018. március 15-ére tervezik. A közbeszerzéseket Pécs önkormányzata írta ki, a terv szerint a katonai élménypark a Tüskésréti Szabadidőpark mellett létesül – írja a Napi.hu.

A beszerzés célja egy olyan katonai kiállítás és múzeum létrehozása, mely a Magyar Néphadsereg és honvédség légi, valamint szárazföldi eszközeit korhű, eredeti megfelelő történelmi háttérben mutatja be, az egyenruháktól kezdve egészen a nagy gépekig.

Az értesítőből az derül ki, hogy:

  • a ruházatot a csomádi székhelyű Eastwest Defence Kft. szállítja 1,5 millió forint értékben, és egymillió forintért repülőmodelleket és szárazföldi eszközök modelljeit készítheti el.
  • A szomódi székhelyű Poligon Group Kft. hatástalan fegyvereket szállít a parkba mintegy kétmillió forintért.
  • A budaörsi székhelyű V&V Motor Kft. pedig három részt nyert: ezek közül a hatástalanított szárazföldi eszközök ára 115,5 millió, a hatástalanított légi járműveké 79,8 millió, míg az eredeti hatástalanított harci járművek és katonai repülőeszközök bérlete 49,9 millió forintba kerül.