Gyanús brókerhálózatot kapcsolt le az MNB

2017.09.29. 10:22

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Albaland Kft.-nek, a belize-i PINK ROCKS GROUP Ltd.-nek és a két cégben tulajdonos W. Attila magánszemélynek, hogy jogosulatlanul jegybanki engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek – írja az MNB pénteki közleményében. 

A Magyar Nemzeti Bank az Albaland Kft., a PINK ROCKS GROUP Ltd. és W. Attila ügyében piacfelügyeleti eljárást folytat, hogy kiderítse, végeztek-e az érintettek bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet, illetve közvetítettek-e üzletszerűen pénzügyi szolgáltatást, amihez az MNB engedélye vagy bejelentés szükséges.

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az érintetteknek, hogy a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek. Az idáig beszerzett bizonyítékok alapján W. Attila és az Albaland Kft., majd ezt követően a PINK ROCKS GROUP Ltd. széles körben hirdette, hirdeti a piacfelügyeleti eljárás során vizsgált tevékenységét.

Az érintettekkel kapcsolatba lépő befektetőknek ezáltal lehetősége nyílik arra, hogy különböző – többek közt az MNB által jogosulatlan befektetési szolgáltatási tevékenység végzése miatt már korábban szankcionált – külföldi brókercégek által kínált tőkeáttételes befektetési termékek kereskedését biztosító éles számlákat nyissanak.