Jobban lehet a körúton üzletet kiadni, mint az Andrássyn

2017.10.05. 17:00

Alig találni üres üzlethelyiséget a nagykörúton, főleg az hatodik és hetedik kerületi szakaszán, míg az Andrássy úton sok helyiség nem talál gazdára - erre jutott legfrissebb elemzésében az ECRS Magyarország, amelyről a Portfolio.hu számolt be. 

Az Erzsébet körúton idén szeptemberben rekord alacsony volt az üres üzletek aránya, mindössze az üzlethelyiségek 1,6 százaléka volt kiadó. Ez óriási változás a 7-8 évvel ezelőtti állapothoz képest, amikor az üzletek több mint 16 százaléka állt üresen. A Teréz körúton már kicsit más a helyzet, ott több mint 5 százalék az üres üzletek aránya, igaz, itt a válság alatt sem volt olyan rossz a helyzet, mint az Erzsébetvárosban. 

Az Andrássy úton  - ahol 20 százalék fölött volt az üres üzletek aránya a válság alatt és után -viszont az üzletek 13 százaléka nem talál bérlőt. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy a felső kategóriás divatmárkák üzleteivel és drága éttermekkel teli utcában, főleg annak az Erzsébet tér és az Oktogon közötti szakaszán ritkábban találkozik a bérlők és bérbeadók elképzelése a bérleti díjról, mint az alacsonyabb belépési küszöbű körúton.