13,6 százalékkal emeli a béreket az Auchan

2017.10.11. 17:27

Újra bért emel az Auchan, miután megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével. 2017. november 1-től az összes áruházi, nem vezető beosztású alkalmazott fizetése nőni fog, átlagosan 13,6 százalékkal emelkedik.

Az áruházi alkalmazotti munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók átlagosan elérhető havi bruttó jövedelme így 247 000 forint lesz az egyéb juttatásokkal együtt. A vállalat emellett az áruházi, menedzseri pozícióban dolgozó munkatársak bérét is rendezi. Az említett béremelések összesen több mint 2 milliárd Ft befektetést jelentenek a láncnak.

Közleményükben megjegyzik, az elmúlt két év alatt összesen 2,7 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre az Auchan, ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekedett az áruházi alkalmazottak bruttó alapbére.

Korábban már írtunk arról, hogy az Auchannál is nagy volt a feszültség a bérek miatt, a sztrájk is a levegőben volt. A munkavállalói érdekképviselet szerint legalább 10-15 százalékos az általános létszámhiány a bolthálózatnál. Az Auchan Magyarországon 19 áruházat, 18 benzinkutat, egy szupermarketet és egy online áruházat üzemeltet, illetve közel 7000 főt foglalkoztat.