Fejek hullottak a Feneketlen-tó melletti ingatlan gyanús privatizációja miatt

2017.10.18. 15:55 Módosítva: 2017.11.20. 11:03

A Miniszterelnökség alá tartozó ÉMI Nonprofit Kft.-től azonnali hatállyal eltávolították azokat a felsővezetőket, akik a Feneketlen-tó melletti óriástelket privatizáló korábbi vezérigazgató bizalmi körébe tartoznak – írja a Válasz.hu.

Kedden írtunk róla, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményezett Lázár János a Kormányzati Elllenőrzési Hivatalnál, miután a Heti Válasz megírta, hogy az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. 2016 végén egy harmadik cég közbeiktatásával továbbpasszolt a DVM Groupnak egy Feneketlen-tó melletti óriástelket, amin nagyjából 4-5 milliárdot bukott az állam.

A Miniszterelnökség alá tartozó ÉMI-t a privatizáció idején Henn Péter irányította, aki 2015 végéig a magyar Cserkészszövetség ügyvezető elnökeként is tevékenykedett, a tranzakcióban közreműködő közvetítőcég pedig egy bizonyos Walnut Estate volt, amelynek Tekse Balázs, a cserkészek volt nevelési igazgatója a többségi tulajdonosa. A Magyar Cserkészszövetség közleményben határolódott el az esettől: azt írták, a Henn és Tekse 2015 vége óta semmilyen szervezeti vagy vagy döntéshozói feladatot nem látnak el a szervezetben.

A lap értesülése szerint olyan 900 ezer és 1,2 millió forint között kereső, igazgatói besorolású alkalmazottakat menesztettek, akiket még Henn Péter hozott helyzetbe a társaságnál. A lapnak ezt több, egymástól független forrás is megerősítette, de a konkrét nevekre a lap rákérdezett a cégnél is, egyelőre viszont még nem kaptak választ.