Több száz fős létszámhiánnyal megy neki a Posta a karácsonynak

2017.10.28. 09:33

A postás szakszervezet ezres nagyságrendű létszámhiányról tud, a Magyar Posta viszont 500 betöltetlen állást ismert el a Magyar Nemzet kérdésére a cégnél. 

A posta tájékoztatása szerint mintegy 400 nyitott pozíció van logisztikai területen, és további 100 kézbesítő, ügyfélszolgálatos hiányzik, a legtöbb embert a központi régióban és Nyugat-Magyarországon tudnák felvenni.  A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége ugyanakkor arról tájékoztatta a lapot, hogy tudomásuk szerint ezres nagyságrendű az emberhiány, és gépjárművezetőket, rakodókat, feldolgozókat is bőven fel tudna venni a cég. 

A Magyar Posta azt kommunikálja, jól felkészültek a megnövekedett karácsonyi forgalomra, bővítették a csomagfeldolgozási kapacitást, és növelték a dolgozói létszámot, így nem kell olyan káoszra és csúszásokra számítani, ami a tavaly év végét jellemezte. A szakszervezet már nem ilyen optimista, várakozásuk szerint pont olyan nehézkes lesz a kézbesítés idén is, mint 2016-ban volt.

Az érdekképviselet úgy véli, a 25 százalékok béremelés csak lassította, de nem állította meg az elvándorlást, hiszen az ágazat sok más szereplőjénél jóval magasabb béreket kapnak az alkalmazottak.