Nagyot égtek Mészáros Lőrinc cégei, egy nap alatt 15%-ot esett az értékük

2017.11.07. 14:17

Nagyot zuhant két olyan nagyra fújt tőzsdei cég értéke, melyeknél a befektetők jó eséllyel elsősorban Mészáros Lőrinc további gyarapodásában bíztak, azért fektettek a hozzá köthető érdekeltségekbe. Persze túl nagy esésnél felfüggesztik az adott részvényeket, ezért nem lehet tudni, hogy ez a lejtő alja-e az érintett cégeknél vagy csak egy pár tehetősebb befektető váltotta most már pénzre a pillanatnyi pozícióit.

Kezdjük a Konzummal, aminek az árfolyama szintén esett, pontosabban óriási, 2,7 milliárdos forgalom mellett öt százalékot esett a részvény. Valaki vagy valakik 11-kor kidobhattak egy nagyobb csomag részvényt eladásra, aztán fokozatosan délután egyig adogatták még el a papírokat.

Magyar szinten szintén elképesztő, 3,8 milliárdos forgalom mellett viszont bezuhant a hírhedt Opus (korábbi nevein például: Opimus, Phylaxia-Pharma, Phylaxia 1912 Holding). 15 százalékos árfolyamveszteségnél fel is kellett függeszteni, ami megvolt nagyjából délután fél egyre. Itt pedig még mindig benn áll nagyságrendileg 680 millió forintnyi részvény eladási megbízása. 

És kilőtték az Appeninnt is, a 15 százalékos árfolyamveszteség és a felfüggesztés szintén fél egy körül érhette a céget.  2,7 milliárdos forgalom mellett itt is fokozatosan adogathattak el nagyobb csomagnyi részvényeket, benn is áll még hozzávetőleg 400 millió forintnyi értékű eladási megbízás.   

Ezek egyébként pillanatnyilag a magyar tőzsde legfontosabb részvényei, összehasonlításképp az OTP forgalma  2,6 milliárdos, a Molé nem egész 811 millió forint volt eddig.