Újra támadnak a fizetési felszólításos csalók

2017.11.08. 17:12

Olvasóink jelezték, hogy új cég bukkant fel számlának tűnő ajánlatok piacán. Most az Intercontact Mérnökiroda Kft. nevében küldenek több mint százezres számlának látszó papírt. Apróbetűvel azonban rajta van,hogy ez igazából egy ajánlat csak, amivel a nevenincs interbazis.hu-tól lehet valamilyen dolgot kapni.

Amikor egyik olvasónk felhívta a kibocsátó Intercontact Mérnökirodát, hogy mire gondoltak a trükkös húzással, akkor elmondása szerint egy női hang

felháborodottan megfenyegetett, hogy ő megy a rendőrségre, mert mostanában divatos nőket fenyegetni és én ezt teszem.

Azt hiába magyarázta, hogy egy cég megtévesztő ajánlatáról próbál beszélni vele.

Ezért én is felhívtam Intercontact Mérnökirodát, hogy a tulajdonos Babolcsainé Böszörményi Ildikó Mária elmondhassa, hogy mi volt az elgondolás az egész mögött. De szintén pórul jártam, csak én pont fordítva. Babolcsainé erősen leszúrt, hogy hogy képzeli egy újságíró, hogy ilyenekre egyáltalán rákérdez. Ha két cégnek van valami problémája, azt a két cégnek kell elintéznie, nem vonhatom felelősségre őt semmiért, nem vagyok hatóság. Sokat sejtetően elmondta még, hogy el fogja menteni a számomat, és rámcsapta telefont. Pedig csak annyit kérdeztem, hogy miért hívják számlának az ajánlatukat. 

Babolcsainé tavaly nyáron alapította vállalkozását, és fél év alatt is elég jól ment a cége 3,3 milliós árbevétel mellett csinált rögtön 1,7 milliós adózott eredményt az "egyéb információs szolgáltatással" foglalkozó Intercontact. Azt nem tudni, hogy idén mekkorára nőttek.

Az interbazis.hu "Magyarország legnagyobb cégjegyzéke" néven nevezi magát, és fel is van dobva néhány cég, de nem lehet eldönteni, hogy az ott szereplő Hotel Karos Spa, a Prohuman Kft. vagy a Hilti csak bedőlt az átverős üzenetnek vagy tényleg fontosnak érezték, hogy megjelenjenek az oldalon.  Mindenesetre a hasonló netes cégjegyzékek bármi hozzáadott értéke megkérdőjelezhető, különösen ilyen gyanús értékesítési stratégiával. Szóval csak akkor fizessen pénzt erre, ha tényleg komolyan ilyesmihez szeretné a cége nevét adni.