Tanítsa meg a pénzügyekre az embereket, az OTP 15 milliót fizet érte

2017.11.09. 13:13 Módosítva: 2017.11.09. 13:32

A pénzügyi tudatosságot szolgáló Digitális Ötletpályázatot hirdetett meg az OTP Fáy András Alapítványa. A 38 millió forint összdíjazású pályázatra szinte bárki jelentkezhet, akinek ötlete van arra, hogyan lehet szórakoztatva megtanítani a pénzügyekre és a pénzügyi tudatosságra a 12-22 év közötti korosztály tagjait, hogy felelősen gazdálkodó, megfontolt felnőtté váljanak. 

A pályázatra lehet nevezni közösségi médiás programmal, applikációval, gamification-projekttel vagy akár VR-megoldással is. A játékosság, kreativitás, innovatív megközelítés kiemelten fontos. Elegendő a megálmodott projekt ötletével 2018. január 15-ig online jelentkezni.

A pályázaton minden 14. életévét betöltött természetes személy elindulhat. Az sem kitétel, hogy ő maga meg tudja valósítani az ötletét. A legjobb projektet az OTP Fáy András Alapítvány elismert szakemberekkel valósítja majd meg. Így akár középiskolás diákok, kollégiumi szobatársak vagy akár a számítástechnikában teljesen járatlan szülők is pályázhatnak. 

Az OTP Fáy András Alapítványa 25 éve dolgozik a fiatal generáció pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteinek fejlesztésén. Az alapítvány által szervezett képzéseken már több mint 100 ezer fiatal vett részt. A tantermi oktatásokat most szeretnék digitálisan megvalósítható programmal is kiegészíteni. Sok alkalmazás, játék, szoftver és program létezik már, de az alapítvány szakemberei úgy látják: a legjobb még nem született meg.

A beküldött ötleteket a Csányi Péterből (ügyvezető igazgató, OTP Digitális Értékesítési és Fejlesztési Igazgatóság), Dobó Mátyásból (ügyvezető igazgató, Endless.Consulting), Gróf Henrik Balázsból (oktatás szakmai igazgató, OTP Fáy András Alapítvány) és Ságvári Bencéből (ifjúságkutató, Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont) álló négytagú szakmai zsűri bírálja el. Az OTP és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott pályázat fődíja bruttó 15 millió forint. A zsűri javaslata alapján emellett bruttó 23 millió forintot osztanak szét a Mentor Programba bekerült, arra érdemes pályázók között. 

A hivatalos pályázati kiírás itt található