12 ezer négyzetméteres éticsigagyárat épít a hosszú nevű francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie Kisvárdán. A termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, és elvileg csak exportra, Franciaországnak termelnének, írja az MTI.
![K EPA20140514207](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1875/18753/187532/18753239_4d50683add744d38aab63cfb95474603_wm.jpg)
Fotó: Wojciech Pacewicz / MTI / EPA
Csinálnak majd:
- vajazott csigát
- sós és édes fagyasztott tésztákat
- gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket
A potenciális vevőik a szokásosak, nagykereknek, áruházláncoknak, vendéglátóhelyeknek termelnék a csigás holmikat.
Zalaszentgróton egyébként már nagyon régóta van a cégnek egy európai mértékkel mérve is tekintélyes csigafeldolgozója, ezek szerint elégedett a magyar csigafelhozatallal a francia vállalat.
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=bJE1jRyMFaE6fJ8fhsC.y4ZQnDkFoiPbY7JeelfAZ7P.i7&stparam=wnniomkpwg&fastid=ipqxvzhaneitfhaugbtmmzijqomb&nc=0)