Karácsonyi csomaglimitet vezet be a Posta

D KOS20161123028
2017.11.10. 10:39

A Posta eddig kitartóan azt állította, hogy ezúttal felkészült a karácsonyi megnövekedett forgalomra, és idén nem terveznek teljesen összeomlani, mint mondjuk tavaly. Miközben nem egy valóságtól elrugaszkodott feltételezés, hogy a csomagforgalom még a tavalyinál is nagyobb lesz

Nos, most kijött a Posta honlapján a felkészülés egyik fontos eleme. Eszerint

ne adjanak fel annyi csomagot az emberek, és akkor nem lesz túl nagy forgalom
, ennyi az egész. 

Pontosabban viharos gyorsasággal csomagküldési limitet vezettek be

November 15-től ismeretlen ideig egy mezei ügyfél naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhat fel, többet semmiképp sem. A Posta közleménye szerint az egyedi és extra csomagok kézbesítése is szünetel. A változtatás a 2 méternél hosszabb, illetve összméretben 3 méternél nagyobb küldeményeket, raklap esetén pedig az 1,6 méternél hosszabb, 1,2 méternél szélesebb és 1,8 méternél magasabb küldeményeket érinti.

Éppen ezért, ha sok küldeményt tervez karácsonykor szeretteinek, rokonainak, barátainak küldeni, akkor az egész családot el kell vinni sorakoztatni a postára. Vagy több napon keresztül kell egyedül sorakoznia. Esetleg belenyugszik, hogy nem kéne annyi feladattal terhelnie a Postát, biztos van elég dolguk mostanában az alapfeladatuk ellátásán kívül is. 

Frissítés: A Posta az MTI-n keresztül még egy körben viccelt egyet. Nekik elárulták, hogy tényleg korlátozzák a feladható csomagok számát a felkészülés részeként, de

a kiírásuk is félreérthető lett,

és a limitet csak a nem velük szerződött cégekre szánták. Magánszemélyeket nem akarnak korlátozni, hiába van még délután fél ötkor is az a szöveg kiírva náluk, hogy  a korlátozás minden "nem szerződéses ügyfelüket" érinti.

Azt viszont mindenki izgatottan várhatja, hogy ha már egy hónapja felkészült a Posta és a NAV is a karácsonyi forgalomra, aztán bemondják a forgalomkorlátozást, akkor milyen felkészülési terveik lehetnek a későbbiekre nézve. Azt pedig remélhetőleg soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha még csak fel se készülnek a viszonylag jól tervezhető, minden évben fix időpontban érkező karácsonyra.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)