Mertek nagyot álmodni Kisteleken, indul is a nyomozás

2017.11.10. 10:21

Különös dolog történt Kisteleken.

  • Talán nem is feltétlenül az, hogy logisztikai központot húztak fel a puszta közepére, ahol vasút nélkül is megoldják majd valahogy a vasúti-közúti csomópontot.
  • Nem is a szintén uniós pénzből a semmibe felhúzott, totál kihasználatlan ipari parkjuk,
  • illetve a kisteleki és környéki startupok számára épített, gyanúsnak tűnő inkubátorházuk a kiugró.

Hanem hogy utóbbi kettő miatt Hadházy Ákos feljelentése miatt nyomozás indul. A legtréfásabb talán a kisteleki polgármester, Nagy Sándor, aki például az üres ipari parkjuk kapcsán is képes volt meglátni a jót:

Én polgiként azt látom, hogy ezek a beruházások megvalósultak

 – magyarázta még az RTL stábjának. A rendőrség inkább a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúját látta meg a feljelentés nyomán az esetben.

Az ipari parkot elvileg 14 cégnek építették, 14 épülettel 2014-ben közel egymilliárd forintból, azonban az elkészülés után három évvel csak két épületben folyt munka.  A harmadik kifogásolt projektet a jelek szerint maguk a Miniszterelnökség ellenőrei találták a helyszínre érkezve, Lázár levele szerint egy helyben felhúzott startup-inkubátorházzal kapcsolatban is szabálytalanságok merültek fel.

Lázár ugyanis miután Hadházy kérdőre vonta, írásban úgy válaszolt az LMP-s képviselőnek, hogy „az ellenőrzések lefolytatása után mindhárom esetben indokoltnak találtam a szabálytalansági eljárások lefolytatását, amelyeket az érintett Irányító Hatóságok végeznek el”. Szóval ezek szerint amíg Lázárék hosszasan ellenőrizgetnek, addig a rendőrség is elkezd nyomozni a háromból két ügyben.