Tisztán kereskedelmi megfontolásból csökkentett árat a Mol Tállai megkeresése után

2017.11.16. 14:20

A Mol piaci vállalatként a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve folyamatosan figyelemmel kíséri a versenypiaci tényezőket, elemzi és szükség esetén módosítja az árakat. Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés - írta a magyar olajipari vállalat csütörtökön az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A Mol a közleményben megismételte, ahogyan eddig, úgy most sem kommentál konkrét árakat vagy a saját árazási gyakorlatát. A legtöbb fogyasztási cikkhez hasonlóan az üzemanyagok ára számos piaci körülménytől függ. Magyarországon csaknem 2000 töltőállomás van, ennek csak egynegyedét működteti a Mol.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a hétvégén Facebook-oldalán közölte, hogy miután egyeztetést folytatott a Mol illetékes képviselőivel, csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden. Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető erről keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: Tállai András a lehető leghelyesebben járt el, a Fidesz-frakció - csatlakozva a miniszterelnökhöz - egy emberként gratulál neki. A politikus szerint míg a budapesti benzinárak a Mol-kutakon literenként 353-355 forint között alakultak, addig Mezőkövesden 374 forint volt. "Mit csináljon egy egyéni választókerületi képviselő, ha ilyet tapasztal? Nem az a kötelessége a saját választóival szemben, hogy ezt szóvá tegye?" - tette fel a kérdést Gulyás Gergely.

Tállai András után Hollik István is bejelentette, hogy megvizsgálná saját választókörzetében az üzemanyagárakat. A KDNP szóvivője az RTL Klub híradójának mondta el, hogy ha a Dunakanyarban az átlagosnál magasabbak az árak, akkor kezdeményezni fogja, hogy csökkentsék a benzin árát. Manninger Jenő, keszthelyi fideszes képviselő a híradónak azt mondta, az árakat a piac dönti el, így ő nem kér árcsökkentést a Moltól. A szintén fideszes Turi-Kovács Béla szerint az kétségtelen, hogy piacgazdaság van, de azért a haszonszerzésnek kell egy határt szabni.

Erről az egész őrületről itt írtunk nemrég részletesebben.