Mall.hu: Nem ellenünk zajlik a nyomozás

2017.11.21. 12:10

A Mall.hu-t üzemeltető cég, vagyis az Internet Mall Hungary Kft. ellen nem indult büntetőeljárás – közölte a vállalkozás kedden. Az Internet Mall Hungary minden rendelkezésére álló jogi eszközt igénybe vesz, hogy mielőbb visszaállítsa a magyarországi raktára normál működését, és a megrendelt árukat kiszállítsa – írják. 

A Fővárosi Törvényszék hétfőn közölte, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt két ember előzetes letartóztatását rendelték el előző csütörtökön egy ismert webáruház ügyében. A Mall.hu hangsúlyozza: az ügyészségi közleményben szereplő két letartóztatott nem köthető az Internet Mall Hungary Kft.-hez. Mint írják, ez a két ember a múlt heti, több tíz céget érintő országos razzia során került a hatóság látókörébe.

Az ügyben ismereteik szerint egyetlen olyan gyanúsított van, aki a Mall.hu-t üzemeltető cég munkavállalója, aki a nyomozás jelenlegi szakaszában rendelkezésre álló jegyzőkönyvek szerint az elkövetési érték kisebb részével terhelt, és szabadlábon védekezik – írták. Megkerestük a Mall nevében eljáró ügyvédet, Tóth M. Gábort, aki azt mondta az Indexnek: az összesen mintegy 4,5 milliárdos tételből nagyjából 1 milliárd forinthoz köthető ez a személy, de ebből a pénzből nem maga a cég profitált. 

Az Internet Mall Hungary Kft. azt állítja, semmit nem tudott a nyomozó hatóság feltételezéséről, miszerint a gyanúsítottakhoz köthető beszállítók az árukat egy cégláncolaton keresztül úgy szerezték be, és nem vallották be az áfát. „A vállalatot az eljárásban nem szembesítették egyetlen olyan adattal sem, mely ezt az állítást cáfolná. A feltételezett bűncselekmény elkövetése során a kft. sem termékhez, sem pénzhez nem jutott" – közölték. 

A 12 éve működő Mall.hu azt írta: a webáruház fennakadás nélkül működik, a vevők jelenleg is vásárolhatnak, és a cég mindenben együttműködik a hatóságokkal.